SEARCHING FOR A SUN

15.03.2024 – 11.04.2024

“Cum poți descrie golul când nu înțelegi ce înseamnă?

M-am aventurat în acest spațiu plin de senzații și necunoscut. Când am făcut stânga, am văzut un vast peisaj albastru care se întindea în fața mea. Dar, pe măsură ce mă apropiam, albastrul părea să dispară. Pe mâinile mele au apărut bule ciudate și, oricât de mult m-aș fi străduit, acestea nu dispăreau. Vor dispărea vreodată? Nu puteam să înțeleg. Confuzia m-a copleșit în timp ce mă împiedicam înapoi, încercând să înțeleg aceste împrejurimi străine. Picioarele îmi erau învăluite într-o substanță roșie ciudată, a cărei natură îmi scăpa.

Oare tocmai m-am ars?

Durerea a fost una ascuțită. Ouchh!!!

Îmi doream să plec, să mă duc acasă, dar ceva mă ținea în locul acesta ciudat. Și asta nu e acasă. Nu mă simt ca acasă. SIMT??? Ce era acest sentiment pe care nu-l puteam înțelege? Simt… ce cuvânt ciudat.

M-am uitat în jos la corpul meu, o formă pe care nu o puteam înțelege cu adevărat. Mi-am întins brațele, mi-am atins fața și, deodată, am înțeles ceva ce nu mai văzusem niciodată.”

Searching for a Sun simbolizează efortul de a găsi o sursă de înțelegere și căldură interioară, transformând spațiul expozițional într-o zona propice pentru autodescoperire în diverse contexte, indiferent dacă acestea sunt sau nu potrivite pentru tine.

Expoziția se concentrează pe contrastul dintre structurile sculpturale și sensibilitatea transmisă de către artiste. Fiecare lucrare devine o poveste unică, o călătorie personală către introspecție și înțelegere.

Practica artistelor prezente în expoziție este caracterizată de diversitatea materialelor utilizate în mediul sculpturii și se intersectează în concepte precum explorarea percepției umane și negocierea realității. Procesul de selecție și cercetare pentru această expoziție a fost intuitiv și s-a dezvoltat treptat. De la selectarea lucrărilor, la organizarea spațiului și rezolvarea aspectelor tehnice, totul a pornit de la o idee inițială, adaptându-ne la obstacole și explorând diverse opțiuni. Forma actuală a expoziției nu este definitorie sau ideală, ci doar una dintre alegerile noastre.

Asemenea cuiva care încearcă pentru prima dată să înțeleagă esența interioară a lucrurilor, vă invit să intrați în expoziție cu toate simțurile închise și să încercați să învățați din nou să vă simțiți pe voi înșivă. 

Astfel, această expoziție devine nu doar un loc de contemplare și explorare artistică, ci și un spațiu în care întrebările și incertitudinile sunt integrate în procesul de creație.

Andreea Goța